Reşat Nuri Erol Yazdı: Sistem arayışı; Süleyman Karagülle-Adil Düzen-1

Sistem arayışı; Süleyman Karagülle-Adil Düzen-1
‘Sistem arayışı ve Adil Düzen çalışmalarımız’ yarım yüzyılı da aşmış durumdadır…
‘Sosyal Tufan’ seviyesine ulaşan sorunlar bütün insanlığı sarsmaya devam ediyor…
‘Adil Düzen’ çare ve çözüm üretme çalışmalarımız da durmadan devam ediyor…
‘Sistem arayışı; Süleyman Karagülle-Adil Düzen’ dememin birkaç sebebi var…
Bu yazı serimizde bir taraftan sadece ülkemizde değil bütün dünyada hayatımızın dört (ilmî-iktisadî-idarî-ahlâkî) ana alanında da ‘Sosyal Tufan’ seviyesinde var olan sorunlarına -her zamanki gibi- ‘teşhis ve tedavi metodumuz’ ile ‘çare ve çözümler üretme çalışmaları’ yapmakta olduğumuzu bir kere daha hatırlatmam gerekiyor…
Birinci ana sebebimiz budur.
‘Sistem arayışı; Süleyman Karagülle-Adil Düzen’ dememin ikinci ve daha önemli sebebi ise; Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Süleyman Karagülle hocalarımla son nefeslerine kadar sürdürdüğüm ‘Adil Düzen’ çalışmalarımızın devam etmekte olduğunu değişik vesilelerle hep hem hatırlatıyor ve hem de yeterince yazılması gerekenleri de yazı-yorum…
İkinci ana sebebimiz de budur.
Daha başka sebepler de var ama onları hatırlatmama gerek yok!
Bu girizgâhtan sonra…
Bu ve benzeri vesilelerle yazılması gerekenlerle devam edelim…
***
Bundan önce konu ile ilgili 16 yazı yazmış ve son yazımın sonunu şu bilgi notu ile sonlandırmıştım: ‘Devamı bu konularla ilgili faydalı bir yazı dizisi ile olacak, inşallah…’
Söz konusu yazılar, Akevler (İzmir) Kredi ve Yardımlaşma Kooperatifi’nin kurucu başkanı Prof. Dr. Ahmed Tahir Satoğlu’nun vefatı vesilesiyle yazılmaya başlandı ve başlangıç olarak önce 8 yazı yazmış olduk… Sonra, “Akevler’in Hafızası” olarak da anılan Mehmet Nazif Satoğlu (1927 Kayseri – 19 Ocak 2024 İzmir) ve O’nun Akevler’e yaptığı çok önemli hizmetler içerikli olarak 3 yazı yazdık… Devamında, Akevler’in kurucusu olan bu iki muhterem kişinin babası emekli öğretmen İsmail Hakkı Satoğlu’nun (1901 Kayseri – 1991 İzmir) hem kendisini kısaca anlattığımız hem de O’nun 1973 yılında yazdığı Akevler’in kurucularını, kuruluşunu, mevkiini ve diğer pek çok özelliklerini içeren üç şiirini alıntılayarak hatırlatmış olduk…
‘Sistem arayışı; Süleyman Karagülle-Adil Düzen’ dendiğinde hatırlanması gereken dört hocamızı -vefat sıralarına göre- bu vesileyle bir kere daha hatırlayarak devam edelim…
Prof. Dr. Necmettin Erbakan (29 Ekim 1926 – 27 Şubat 2011 Ankara).
Prof. Dr. Arif Ersoy (1 Ocak 1948 Çorum – 1 Eylül 2020 Ankara)
Yük. Müh. Süleyman Karagülle (1 Temmuz 1928 Borçka – 24 Mayıs 2021 İstanbul).
Prof. Dr. Ahmed Tahir Satoğlu (1929 Kayseri – 21 Nisan 2025 İzmir).
***
Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu arkadaşım, hem Satoğlu ailesinin yakın akrabası ve damadı, hem Akevler Sitesi’nin ilk yıllarından itibaren senelerce mukim bir sakini, hem de yine o yıllardan itibaren Akevler çalışmalarına katılan biri olarak konulara vakıftı…
“Süleyman Karagülle’ye dair… Bir sistem arayışının kısa hikayesi…” başlıklı yazıyı da 02 Ağustos 2021 tarihinde Süleyman Hocamızın vefatı vesilesiyle yazdı…
İşte o yazı ile devam edelim: “24 Mayıs 2021 tarihinde vefat eden Süleyman Karagülle’yi rahmetle anmaya vesile olsun için bir yazı hazırlamaya karar vermiştim. Aradan günler geçti. Çok taraflı bu insanı anlatmaya nereden başlayacağımı kararlaştırmak benim için kolay olmadı. Oyalandım durdum. Onu dört başı mamur bir yazıyla yad etmenin zorluğunu biliyorum. Kendisi ile vefatından sanırım bir iki ay önce internet üzerinden gerçekleştirilen bir toplantıda beraber olmuştum. Hafızası ne kadar da canlı, muhakemesi ne kadar da tutarlı idi. Konuşması o eski hoca tavrındaydı. Sonra ne oldu bilmiyorum, hastalandığını duydum. Dr. Lütfi Hocaoğlu’nun müşfik tedavisine cevap veremedi. Allah rahmet eylesin…” (Devamı var).
Kaynak: Reşat Nuri Erol

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.