Karaağaç’tan ETUS’a Sefer ve Minibüs Talebi

Karaağaç’tan ETUS’a Sefer ve Minibüs Talebi
Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde iş yerleri bulunan vatandaşlar, ETUS’un araç ve sefer sayılarından şikayetçi. Araç ve sefer sayılarının yetersizliği nedeniyle kent merkezine ulaşımda sorun yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, sefer ve araç sayısının artırılmasını talep ettiler.
Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde iş yerleri bulunan vatandaşlar, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) araç ve sefer sayılarının artırılmasını talep ediyor.

ETUS’un 6-A numaralı seferinin yetersiz kaldığını, 3-C seferini ise göremedikleri için kullanamadıklarını belirten vatandaşlar, kent merkezinden Karaağaç Mahallesi’ne daha fazla sefer ve araç istediklerini dile getirdiler.

Karaağaç’ta işletmecilik yapan Bahar Evgin, kent merkezindeki işletmesini Karaağaç’a taşımaktan dolayı pişmanlığını dile getirirken; sefer saatleri arasındaki uzunluk ve belirli bir saatten itibaren kent merkezine minibüs bulunamaması sonucu müşterilerinin ve personelinin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti. Karaağaç’ta çalışan Gülçin Güre ise üniversite öğrencilerinin yaz tatiline çıkmasının ardından 3-C numaralı minibüsü görmediğini söyledi.

“SADECE 3-C VE 6-A DEĞİL; BİRKAÇ TANE HAT OLMASI LAZIM”
Evgin, Karaağaç’ın kentin en güzel yeri olduğunu ve merkezdeki işletmesini bu nedenle buraya taşıdığını söyleyerek; “Fakat minibüs sefer saatlerinin bu kadar aralıklı olduğunu ve 3-C minibüsü gibi minibüslerin canları ne zaman isterse kaldırıldığını bilseydim şehir merkezinden buraya gelmezdim. Buraya sadece 3-C ve 6-A değil; birkaç tane hat olması lazım. İnsanların, şehrin farklı yerlerinden de Karaağaç’a gelmesi lazım. Buradaki insanların da başka yerlere ulaşması lazım. Bu kadar az sefer olması, hem müşterilerimin gelmesini, hem de çalışanlarımın şehir merkezine ulaşmasını olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla burada çok az insan çalışmak istiyor. Ben de mecburen ya araç kiralıyorum ya da taksi tutuyorum. Bu da işletme kârımın büyük bir kısmının yola gitmesine neden oluyor” ifadelerini kullandı.

“MİNİBÜS OLMADIĞI İÇİN HERKES ARABASIYLA GELİYOR”
Karaağaç’ta Söğütlük, Güzel Sanatlar Fakültesi ile birçok işletmenin bulunduğunu belirten Evgin; “İnsanlar her hafta sonu Söğütlük’e, buradaki işletmelere geliyorlar. Burası turistik bir yer ve 15 dakikada 1 minibüs olması lazım. Olmadığı için de herkes arabasıyla geliyor. Çok fazla trafik oluşuyor. Minibüsün dolu olup olmaması halkı ilgilendirmez. Minibüs 1 kişi için de 10 kişi için de gider. O seferi koy ki biz minibüsü dolduralım. Edirne’nin en büyük sorunu ulaşım” dedi.

“ŞEHRİN HER YERİNE MİNİBÜS OLMASI LAZIM”
Evgin, Karaağaç Mahallesi’nin Edirne’nin en güzel yeri olduğunu söyleyerek; “Ama insanlar içkili bir mekanda zaman geçirdiklerinde geri dönemiyorlar. Arabasıyla zaten dönemiyor, minibüsle de dönemiyor. Merkeze nasıl dönecekler? Turisti buraya çekmeye çalışıyorsun ama gelebileceği minibüs yok. Yurt dışında bir yere gittiğin zaman taksiyle dolaşmazsın. Minibüse biner, şehri tanır, sokaklarında gezersin. Bütün şehri ağ gibi örmek gerekiyor. Şehrin her yerine minibüs olması lazım” sözlerine yer verdi.

“3-C MİNİBÜSÜ GELMEZ OLDU”
İş yerinin Karaağaç’ta olduğunu belirten Gülçin Cüre ise özellikle 3-C minibüsünü bir süredir görmediğini söyleyerek; “3-C minibüsü gelmez oldu. Şoförler de 2 saatte bir geleceğini söylüyor. Öğrenciler gittikten sonra sefer sayılarını hemen azaltıyorlar. Bu durum, bu şehrin Karaağaç’ta oturan insanlarını olumsuz etkiliyor. Bu insanlar hastaneye, şehir merkezine gitmek istiyorlar ama yok sayılıyorlar. Sefer saatlerinin düzenlenmesini istiyoruz. Gerekçe olarak araçların dolmadığını söylüyorlar ama gerçek aslında farklı. Çünkü insanlar, 3-C minibüsünün gelmesinden umudu kestikleri için beklemiyorlar” diye konuştu.
Batıekspres

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.