İsa Kılıç Yazdı: “İç/dış-güzelliği”

Dost’ca…
“İç/dış-güzelliği”
 
Hani hep duyduğumuz cümleler vardır halkın dilinde “benim için dış görünüş önemli değildir önemli olan iç güzelliğidir diye.” Elbette insanların içindekini keşfedecek bir alete sahip değiliz bu nedenle insanların her söylediğine inanmıyoruz, davranışları ile sözleri arasındaki tutarlılığa bakıyoruz. 

Böyle bir Mesele Bağdat şehrinde de meydana gelmiş zamanında, beraber okuyalım: Halk mecnunun haline acıyıp” leyladan vazgeç artık, ondan daha güzeller var dedi. Mecnun açıkladı:” Dış görünüş ve Maddi suretler testi gibidir. Güzellik de testideki ilahi muhabbet şerbetidir. Bilin ki Allah bana bu şerbeti Leylanın testisinden ikram etmektedir. Siz testinin zahirine bakıyorsunuz, içindekinden haberiniz Yok!”

Evet öyle insanlar tanıyoruz ki suret ve Güzellik olarak ön planda değiller belki; ama içlerindeki inci o kadar parlak ki onu körler bile görecek derecededir. Hani Ibrahim hakkı hazretleri diyor ya “Harabat ehlini hor görme, içinde hazinelere malik ne viraneler vardır.”
Diyeceğim şu ki, Içine önem vermeyip dış görünüşe önem veren ve muhasebesi olmayan, dış dünyasına özentili, özüyle ilintisiz, gerceklerin uzağındaki
insan gölge bir hayat yaşar şu kısa hayatta. Evet biliyoruz ki ambalajın Içindeki ambalajdan daha önemlidir. Kalp, ruh, vicdan ambalajın içidir. Suret ve Güzellik ambalajdır.
Malesef ki Ambalaja, ambalajın içindekinden daha çok değer
verilen bir zamanda yaşıyoruz. Gösterişin ve imajın pirim yaptığı günlerden geçiyoruz. Görmek ve göstermek üzerine başlatılan bir savaşın içinde gibiyiz. Oluşturulan sosyal paylaşım siteleri, devasa beton örme yapılar, şatafatlı debdebeli alışveriş merkezleri hep ambalaja önem verildiğinin en bariz kanıtı. Kalp ve ruhun şarj edilmesinden ziyade ceplerin ve telefonların şarj edilmesine daha çok değer verildiği de Bunun Ayrı bir yansıması. İşin tuhaf olan tarafı dışımızı cilalarken, parlatırken içimizdeki karanlıktan habersiz yasamaktayız. Tam bu anlamda Sevdiğim bir yazarın güzel bir Cümlesi ışık olsun yazımıza:
 
“Dışarıdan seyredince
insan kendini 
Nekadar anlamsız,
ömrümüzün vitrini”.

Değer yargilarinin sıklıkla değiştiği 
dünyamızda, değişmezleri keşfedip hayatimiza ve ömrümüze yön tayin etmeliyiz. Ve aklimizdan hiç 
ama hiç çıkarmayacağimiz bir gerçeğin var olduğunu asla unutmamalıyız: 
Bu hayat sınavının
telafisi yok ve bu sınavda dört yanlis bir dogruyu götürmüyor, bazen bir yanlış tüm doğruları götürüyor…. 
KALEMİMİZİN SİLGİMİZDEN ÖNCE
BİTMESİ DİLEKLERİMLE…

Eviniz şen, gönlünüz gülşen olsun………dost. 
Kaynak: İsa Kılıç

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.