Cengiz Genç Yazdı: İftiraların, Kırgınlıkların ve Siyasal Göçlerin Gölgesinde Milliyetçi Hareket Partisi Üzerine Gerçekçi Bir Değerlendirme”

İftiraların, Kırgınlıkların ve Siyasal Göçlerin Gölgesinde Milliyetçi Hareket Partisi Üzerine Gerçekçi Bir Değerlendirme”
Son günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Semih Yalçın başta olmak üzere, partimizin diğer kıymetli yöneticilerine yönelik sosyal medya mecralarında organize ve sistematik bir karalama kampanyası yürütüldüğü dikkatle gözlemlenmektedir.

Bu paylaşımların önemli bir kısmı; gerek Facebook, gerekse diğer sosyal platformlarda, geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında bir dönem görev almış; ancak sonrasında görev alamamış, küskünlük yaşamış ya da ideolojik olarak farklı yönelimlere kayarak partimizden ayrılmış şahıslar tarafından yapıldığı anlaşılmaktadır. Bu şahısların büyük bölümü günümüzde İYİ Parti, Zafer Partisi, hatta Saadet ve DEVA gibi başka partilerde siyasal aidiyet geliştirmiştir.

Bunun en açık örneği, paylaşımlarından birinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne en ağır ifadelerle saldıran, hâlihazırda İYİ Parti’de aktif görevde olan ve ilçe başkanlığı yapan bir şahsın açıkça ortaya koyduğu durumdur. Bu kişi, ne yazık ki geçmişte partimizde bulunmuş olmanın sorumluluğu ve vakarını taşıyamamış; siyasi ayrılığı bir hasmane kampanyaya dönüştürmüştür. Oysa ayrılanın ayrıldığını söylemesi bir haktır, ancak bu hak; iftira, hakaret, saptırma ve ideolojik çarpıtmalarla değil; delil, vakar ve nezaketle kullanıldığında anlamlı olur.

Tarafımızdan yapılan kapsamlı analizde bu eleştirilerin yaklaşık %80’inin, Milliyetçi Hareket Partisi ile bir şekilde yolları kesişmiş ama bugün partimize karşı muhalefet eden kişi ve gruplardan geldiği tespit edilmiştir. Geriye kalan %20’lik kısmın ise, bu grupların tesiri altında kalarak paylaşım yapan, siyasi hafızası eksik ya da duygusal yönlendirmelerle hareket eden kişiler olduğu anlaşılmaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi bir kader partisi, bir davalar bütünü, bir tarihi akıl, bir vicdani istikamettir. Bu kutlu yapının neferi olmak, bir makamdan çok bir ahlaki şuur meselesidir. Unutulmamalıdır ki; bu dava, koltuk değil, karakter makamıdır. Görev verilmemiş olmak, davadan ihanetle ayrılmayı değil, sadakatle kenarda beklemeyi gerektirir. Kırgınlık, ihanete gerekçe olamaz.

Sayın Prof. Dr. Semih Yalçın, yıllardır bu partinin bel kemiği konumunda olan, fikirleriyle yön veren, kelamıyla teşkilat ruhuna istikamet çizen bir şahsiyettir. Onun şahsında, Fethi Yıldız Bey gibi diğer üst düzey yöneticilere de aynı merkezlerden, aynı üslupla ve aynı zamanlamayla yapılan saldırılar; bireysel değil, kurumsal refleksleri hedef almaktadır.

Bu saldırıların kasıtlı olduğu açıktır. Zira milliyetçi–ülkücü kadroların özellikle 2023 sonrası stratejik duruşu; küresel denklemde bağımsız Türkiye idealine yöneldiği ölçüde; içeriden ve dışarıdan gelen sinsi operasyonlara daha açık hale gelmiştir. Sosyal medya, bu operasyonların ilk sahnesidir.

Buradan açıkça sesleniyoruz:

Milliyetçi Hareket Partisi ne bir şahsın, ne bir küskünün, ne de siyasi göçmenlerin iftira dolu yorumlarıyla yıpranabilecek bir yapıdır. Bu hareket, şehitlerin duasında, tarihin yazgısında ve milletin vicdanında mühürlüdür. Hiçbir “sanal linç”, bu milletin aklında ve gönlünde yer etmiş bir davayı silemez.

Son olarak partimizin içinden geçmişte görev almış ama bugün dışarda olan kişilere seslenmek isterim:

Ayrılmak bir tercihtir. Ama ayrıldıktan sonra dönüp yakmak, hem geçmişe hem geleceğe ihanettir.

Saygıyla duyurulur.

Araştırmacı-Yazar
Cengiz GENÇ
Kaynakça:
1. Yalçın, S. (2023). Teşkilatçılığın Ruhuyla Milliyetçi Hareket. Bengü Yayınları.
2. Türkeş, A. (1975). Dokuz Işık Doktrini. Bozkurt Yayınları.
3. Karakaya, M. (2024). “Milliyetçi Hareket ve Sosyal Medya Manipülasyonları”, TRT Haber, 12 Şubat 2024.
4. Bahçeli, D. (2023). “Ülkücülük Makam Peşinde Değil, Dava Uğrunda Bekleyendir.” MHP Grup Konuşmaları Derlemesi, Cilt 4.
5. Eser, E. (2022). “Sosyal Medyada Algı Operasyonları ve Siyasi Partilere Etkisi: MHP Örneği”, Siyasal İletişim Dergisi, 9(2), 44–63.
6. Şimşek, H. (2021). Türkiye’de Siyasi Kırılmalar ve Partilerarası Geçişler. Nobel Akademik Yayıncılık.
7. Genç, C. (2023). “Çağrı, Hatırlatma ve Vicdan Buluşması.” Edirne’yi Seviyorum Dergisi, Temmuz 2023 Sayısı.
Kaynak: Cengiz Genç, Araştırmacı Yazar

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.