“Trakya’da Neolitikleşme Süreci ve Aşağı Pınar”
TRAKYA’DA NEOTİKLEŞME SÜRECİ VE AŞAĞI PINAR KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ
Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından organize edilen “Trakya’da Arkeoloji” konferans dizisi devam ediyor. Doç. Dr. Eylem Özdoğan’ın konuşmacı olduğu programda, “Trakya’da Neolitikleşme Süreci ve Aşağı Pınar” konuşuldu.
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü tarafından gerçekleştirilen konferansa, Kırklareli Aşağı Pınar’da uzun bir süredir saha çalışmaları gerçekleştiren İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Özdoğan konuk oldu.
Trakya’nın neolitikleşme süreci ve Aşağı Pınar hakkında bilgi veren Doç. Dr. Özdoğan, özellikle Türkiye Trakya’sındaki ilk yerleşimlerden biri olan Enez Hoca Çeşme ile Aşağı Pınar ve Marmara kıyısındaki diğer höyükler arasında karşılaştırma yaptı. Bu yerleşim bölgelerinde kullanılan kap kacaklar, yeme içme gelenekleri, yetiştirdikleri bitki ve hayvanlar hakkında örneklerle analojik açıdan değerlendirmeler yapan Doç. Dr. Özdoğan, Trakya’daki diğer konut ve yerleşim mimarisine de değinerek, Trakya coğrafyasındaki tüm höyüklere göndermede bulundu.
Trakya’da Arkeoloji konferanslarının moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Ahmet Yaraş, Trakya Arkeolojisi için büyük öneme sahip olan Hoca Çeşme höyüğünde bilimsel araştırmaların devam ettiğini belirtti. Konuşmaların ardından katılımcıların sorularının yanıtlanması ile konferans sona erdi.
Trakya’da Arkeoloji konferanslarına, https://youtube.com/playlist?list=PLY205B0rZh4q3wKM6bQg3vKNeVxqxcksll linkinden ulaşabilirsiniz.
Haber Merkezi
- CHP Edirne’den Kayyum Tepkisi - Ekim 31, 2024
- Otomobil Bariyerlere Ok Gibi Saplandı - Ekim 31, 2024
- Mehmet Ali Abakay Yazdı: Notlar - Ekim 31, 2024